Makluman & Informasi Terkini

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH.BELAJAR ITU MEMANG MELELAHKAN.TAPI SAAT YANG PALING MELELAHKAN IALAH APABILA KITA BERHENTI UNTUK BELAJAR.

Friday, January 2, 2015

Aktiviti : HARI ORIENTASI TAHUN SATU DAN PRASEKOLAH SESI 2015Alhamdulillah, Hari Orientasi Tahun 1 & Prasekolah 2015 dapat berjalan dengan baik dan teratur.Jam 7.30 pagi, kelihatan ibu bapa memimpin anak-anak masuk ke kawasan sekolah untuk pendaftaran.Berpakaian baru, kemas, bersemangat dan gembira.Itulah yang dapat dilihat pada wajah anak-anak ini.Kehadiran sangat memuaskan.Pada tahun ini, SKPI menerima murid tahun 1 seramai 489 orang.Kelas yang dibuka pula sebanyak 11 kelas.Manakala prasekolah seramai 50 murid orang untuk 2 kelas.

7.30 pagi - 9.00 pagi : Ibu bapa datang dan melihat senarai nama untuk tujuan pendaftaran.Selepas ke meja pendaftaran, mereka duduk di dewan mengisi dokumen-dokumen berkaitan sambil menunggu sesi taklimat.

9.00 pagi-11.00 pagi : Sesi taklimat untuk ibu bapa murid tahun 1 dan prasekolah bermula.Manakala anak-anak dibawa oleh guru ke kelas-kelas untuk ujian saringan.

11.00 pagi : Ibu bapa pergi ke kelas anak-anak untuk menerima buku teks dan membayar keperluan berkaitan persekolahan.

Sama-sama kita doakan agar anak-anak ini menjadi manusia hebat yang mampu memimpin agama, bangsa dan negara pada masa depan, InsyaAllah.Kami kongsikan beberapa keping gambar di bawah.Sebelum itu, saksikan video ini.Kompilasi gambar-gambar sepanjang program orientasi yang dijalankan.* Kenangan Hari Orientasi 2011.Dulu mereka berada di tahun 1.Tahun 2015, kini mereka sudah berada di tahun 5.Cepat sungguh masa berlalu.Saksikan video ini.

0 comments:

'Like' kami!

Laluan Sehala

Laluan Sehala

Buku Peraturan Sekolah

Buku Peraturan Sekolah
Klik gambar untuk muat turun fail pdf

Video Korporat SKPI versi 1.0

Waktu Operasi Kedai Buku

Waktu Operasi Kedai Buku

Kenali Dunia FROG VLE

Guru Besar

Guru Besar
Noor Zilah bt Mohamad Rejab

Penolong Kanan Pentadbiran

Penolong Kanan Pentadbiran
Nor Hamizar Bt Ismail

Penolong Kanan HEM

Penolong Kanan HEM
Wan Maimunah bt Wan Ismail

Penolong Kanan Kokurikulum

Penolong Kanan Kokurikulum
Mohd Solleh b Md Saad

Penolong Kanan Petang

Penolong Kanan Petang
Mohd Haiza bin Hussin

Hubungi Kami

*Untuk pertanyaan@aduan berkaitan persekolahan dan aktiviti, sila hubungi pihak sekolah menggunakan talian di bawah :

Tel : 03-80682745
Faks : 03-80685603